image-ilustrare
image-sigla

#18 Sterilizare 240 caini si pisici orasul Tulcea - depus de MADALINA ARIS

Descriere proiect

De foarte mut timp locuitorii orașului Tulcea se confruntă cu problema animalelor hoinare. De-a lungul anilor, sărăcia si lipsa campaniilor de sterilizare in masă au îndemnat oamenii sa recurgă la abandon sau la alte metode inumane de a scăpa de puii nedoriți. 

Prezența animalelor hoinare in orașul Tulcea are un impact negativ asupra biodiversității si a turismului din Delta Dunării, afectează bunăstarea rezidenților si creste abuzul suferit de aceste animale din partea comunității. 

Prezenta animalelor pe străzi le expune pe acestea la abuzuri, violente si morți premature. Aceste comportamente de abuz si violență au un impact mare asupra comunității in care trăiesc, in special asupra copiilor si tinerilor care sunt martori la acest tip de violența normalizat. Martorii actelor de cruzime asupra animalelor sunt predispuși sa dezvolte un comportament dezadaptiv (agresiune si violență) , comportament ce poate continua pe toată durata de viață a individului. 

Organizația Mondiala pentru Sănătatea Animalelor consideră ca sterilizarea este unica modalitate umana si eficientă pentru gestionarea animalelor hoinare, consecința directă fiind reducerea semnificativă a ratei de abandon. 

Campaniile de sterilizare vor aduce beneficii comunității prin faptul ca aceasta nu va mai fi copleșită de numărul mare de animale nedorite, oamenii vor fi protejați de riscul transmiterii unor boli sau de atacuri, iar copii nu vor mai fi dispuși la acte de violență asupra animalelor. 

Pe langa beneficiile enumerate mai sus, acest proiect vine in sprijinul autorităților locale si ale serviciilor publice prin reducerea cheltuielilor reprezentate de serviciile de ecarisaj si de întreținerea adăpostului public Tulcea. 

Galerie foto
Beneficiari proiect

Ca urmare a diminuării numărului mare de animale de pe străzi, calitatea vieții locuitorilor orașului Tulcea  va creste prin faptul ca acestia nu vor mai fi expuși la zoonoze sau la disconfortul creat de luptele dintre animale si scormonitul in gunoiul menajer. 

Animalele vor beneficia la fel de mult de pe urma sterilizării pentru ca nu vor mai naște doar pentru a fi abandonate, abuzate sau bolnave.  

Acţiuni necesare

1. Contractarea unor organizații ce dispun de suportul logistic necesar organizării campaniei de sterilizari gratuite (clinica mobila veterinara, echipa medici veterinari)

2. Promovarea campaniei de sterilizari gratuite

3. Încurajarea oamenilor sa isi sterilizeze animalul de companie

4. Educarea despre importanța sterilizării si responsabilizarea populației față de animalul de companie

 

Obiective

Reducerea pana la eliminare a numărului mare de animale hoinare. 

Context

Orasul Tulcea se confrunta cu un numar mult prea mare de animale pe strazi.

Mod implicare utilizator

Voluntar

Beneficii
Eliminarea numărului animalelor hoinare va creste nivelul de calitate al vieții locuitorilor. 
Stadiu proiect
Câştigător
Informaţii proiect
Durată proiect: 1 lună
Cost estimat: 50.000,00 LEI
Sesiune: Sesiune/2022
Informaţii vot
Voturi online: 108
Voturi offline: 0
Total voturi: 108
Etapă implementare proiect
Neînceput
În curs de începere
Studiu şi design
Lansarea procedurilor
În lucru
Livrare şi inaugurare
Realizat
Localizare proiect