image-ilustrare
image-sigla

#25 DROP IN- DROP ON - AMENAJARE PARTICIPATIVĂ A CURŢII LICEULUI DE ARTE “GEORGE GEORGESCU”, CORP B - depus de CLAUDIA PAHOM GRIGORE

Descriere proiect

Liceul de arte “George Georgescu” este singura instituţie cu profil vocaţional artistic din Municipiul Tulcea, având secţii de specializare pe domeniile muzică, arte plastice, arhitectură şi artă teatrală. Din lipsă de spaţii de desfăşurarea a atelierelor tematice, se propune organizarea şi folosirea lor alternativă în spaţiul exterior al curţii liceului. În timpul şedinţelor atelierului de arhitectură s-a iniţiat un prim demers de imaginare a viitoarei curţi a liceului, elevii propunând diferite idei de amenajare, reprezentate prin desene şi machete, pornind de la un sondaj de opinie pe baza întrebării “Ce vă doriţi în curtea şcolii?”. Soluţia propusă s-a conturat după argumentele: calitatea timpului petrecut în spaţiul curţii liceului şi tipurile de preferinţe în utilizarea să. Astfel pentru fiecare zonă propusă s-a realizat un proiect detaliat pe aspect general al obiectelor şi materialele necesare realizării lor care va fi implementat cu implicarea directă a elevilor liceului. 

Galerie foto
Beneficiari proiect

Elevii liceului ( 216 elevi ) și cadrele didactice (58 cadre didactice)

Acţiuni necesare
- crearea zonelor desfăşurării orelor de artelor plastice şi atelierelor de arhitectură în aer liber;
- foişoare acoperite cu rasteluri pentru creşterea plantelor căţărătoare pentru petrecerea recreaţiei mari;
- scena multifuncţională pentru spactacole în aer liber;
- totem acces care să reflecte identitatea grafică a liceului;
- pictarea faţadelor liceului cu elemente de cu artă urbană precum şi a calcanelor clădirilor învecinate;
- plantarea spaţiilor cu vegetaţie diferită;
- mobilier urban tip banchete, jardiniere, corpuri de iluminat cu panouri solare;
- refacerea împrejmuirilor cu gard viu.
Obiective

Transformarea curţii liceului ȋntr-un organism viu, care vă oferii spaţii alternative de învăţare şi creaţie, necesare suplinirii şi completării spatiilor educaţionale din interiorul clădirii existente. Realizarea unor spaţii sigure, plăcut ambientate, bazat pe participarea tuturor actorilor implicaţi: autorităţi, specialişti, elevi şi profesori. Ridicarea nivelului de performanţa a liceului, pe lângă nivelul şi experienţa didactică a profesorilor, printr-o serie de dotările imperios necesare desfăşurării procesului educaţional artistic.

Context

Din anul 2009, liceul funcţionează în spaţiul din stradă Babadag, coabitând cu clasele de grădiniţă şi învăţământ primar ale Şcolii Generale nr.5, fapt care nu a permis realizarea unei infrastructuri adecvate desfăşurării profiulului vocaţional în condiţii optime. Dintre aceste deficienţe enumeram: lipsa unei Săli dotate specific desfăşurării concertelor sau manifestărilor teatrale; lipsa spaţiilor de repetiţii antifonate; lipsa unui spaţiu expoziţional, a unei galerii în care elevii să-şi expună lucrările de Atestat sau să organizeze expoziţii personale ori de grup; lipsa unui spaţiu de depozitare tip pinacoteca a lucrărilor finale de la secţiile de Arte plastic şi Arhitectura; lipsa unei biblioteci de specialitate dotate cu spaţiu de studiu; lipsa unei săli pentru desfăşurarea orelor de modelaj. Majoritatea spatiilor din curtea liceului sunt nevalorificate şi ar putea fi folosite în scop educaţional şi recreaţional.

Mod implicare utilizator

În calitate de profesor de arte plastice, în cadrul Liceului de arte “George Georgescu” mă pot implica, prin acţiuni de voluntariat, în coordonarea şi implementarea etapelor proiectului alături de colegi și elevii liceului.

Beneficii

Crearea unui spaţiu atractiv, cu o multitudine de funcţiuni pentru derularea orelor atelierelor vocaţionale pe specialităţile arte plastice, arhitectură, teatru şi muzica realizat din materiale uşoare, sustenabile, adecvate contextului educaţional şi imaginat chiar de viitorii lui utilizatori (elevii liceului). Spaţiul se va putea folosii de elevi şi după terminarea orelor, ca spaţiu de recreere şi petrecere a timpului liber şi va aduce un plus de valoare întregii zone prin calitatea amenajărilor şi a surplusului de spaţiu verde.

Stadiu proiect
Câştigător
Informaţii proiect
Durată proiect: 2 luni
Cost estimat: 30.000,00 LEI
Sesiune: Sesiune/2022
Informaţii vot
Voturi online: 71
Voturi offline: 0
Total voturi: 71
Etapă implementare proiect
Neînceput
În curs de începere
Studiu şi design
Lansarea procedurilor
În lucru
Livrare şi inaugurare
Realizat
Localizare proiect